dilluns, 6 de juny del 2011

INTERNET: "THEYDRAWANDCOOK"
Quan la gastronomia i la il·lustració es fusionen de manera efectiva – fenomen no gaire comú, tot s’ha de dir – donen lloc a projectes com http://www.theydrawandcook.com/. Artistes de parts ben diferents del planeta aporten a aquesta pàgina web les receptes dels seus llocs d’origen amb un toc força personal. L’espai evita avorrides enumeracions d’ingredients i passos a seguir per elaborar, per exemple, senzills ous remenats, uns brownies ‘de la mama’, sopa de carbassa alemanya o, fins i tot, escalivada catalana.

Les receptes s’ordenen segons els seus estils d’il·lustració (expressiu, graciós, amb personatges genials, modern, creatiu), segons el tipus de plat de què es tracta (snack, vegetarià, primer plat, postres) i també es poden filtrar per ingredients. Una de les funcions més curioses que ens ofereix el projecte és la possibilitat de cercar en un gran mapa del món les il·lustracions segons el seu país de procedència. Així, podem trobar ràpidament receptes tant de la Índia com del sud d’Amèrica, el centre d’Europa o, fins i tot, una bona col·lecció de propostes nascudes al nostre país.

L’espai està obert a la participació dels internautes, a aquells qui s’atreveixin a fer ús de les seves capacitats artístiques per donar a conèixer les delícies culinàries de la seva terra, sempre a cop de llapis, bolígraf de color, retolador o tinta tradicional.

Un lloc per fer-hi un cop d’ull, gaudir visualment una estona amb les enginyoses formes de presentar una recepta tradicional, o animar-nos a embrutar la cuina una tarda per elaborar un àpat i gaudir dels resultats.

I, en aquest cas, com més serem, millor menjarem.

Per Lourdes Gasol.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada