diumenge, 26 de juny del 2011

LLIBRES: "HILO MUSICAL"

Hilo musical ens transporta a un estiu pop per fer la revolució


Recordeu les notes subtils i calmades que surten de petits altaveus camuflats a la sala d’espera del dentista? O la música engrescadora de la perruqueria? No us posa nerviosos aquell so ambient de l’aeroport quan arribeu corrents per no perdre el vol? La primera novel·la de Miqui Otero –que us sonarà com a periodista que ha deixat el seu rastre a gairebé totes les revistes musicals- dissecciona el fenomen del fil musical prenent-lo com a leit-motiv d’aquest relat de segell “pop”.

El protagonista: un jove anacrònic que te la sensació de viure una vida de vell.
L’escenari: Un parc d’atraccions que te alguna cosa del Neverland de Peter Pan.
La clau de la història: una revolució col·lectiva davant de l’opressió laboral i l’especulació econòmica.
Si barregem aquests elements i hi afegim una banda sonora que li dona sentit a tot, obtenim Hilo Musical.

Que vol dir que és una novel·la “pop”? La novel·la és com una cançó senzilla, melòdica i enganxosa i beu de la cultura de masses per a crear el seu univers. Colors, llums, detalls del vestuari, llocs comuns tan populars com un parc d’atraccions vingut a menys, components de bandes de música amb serrells llargs, referències a personatges de conte i còmic que tots coneixem, i, sobretot, la voluntat constant d’acostar el lector a temes musicals que han marcat la nostra història.

Segurament tots hem viscut l’anhel de no voler que s’acabi aquell estiu dels quinze anys on descobreixes el primer amor, connectes amb amics nous i cada dia és una nova aventura. En aquest cas, Tristan te uns quants anys més i el seu lloc d’estiueig, el parc d’atraccions Villa Verano, acaba sent més el seu lloc de treball que no pas un paradís de l’oci. Tot i això, a mesura que va teixint complicitats amb els altres personatges d’aquesta vila prefabricada de somnis i il·lusions infantils, el curs dels esdeveniments faran que com a lectors desitgem que aquest estiu tant especial no acabi.

A més, Miqui Otero connecta el seu talent amb el d’altres artistes fent del seu primer treball literari un llibre multidisciplinar. Ho demostren les il·lustracions de Rachel Sender i Lope Serrano, així com els tràilers que Lope Serrano i Luis Carrizo han fet per al llançament de Hilo musical.

Trailer 1

Trailer 2
El llibre, com veieu, no s’acaba amb el suport paper. Us recomano complementar la lectura amb el bloc del seu autor, on hi podreu trobar, entre altres, un interessant reproductor del fil musical que ens acompanya durant la novel·la.: http://www.miquiotero.com/.

Llums, càmera i play. Prepareu les orelles per a aquest fil musical tan particular que ens ofereix la col·lecció “Heroes modernos” de l’editorial Alpha Decay.

Podeu llegir-lo de franc a: Xarxa de biblioteques de Barcelona i Biblioteques de Catalunya.

Per Roser Sebastia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada