dimecres, 5 de maig del 2010

MÚSICA: "AMPLI, Bloc dels bibliotecaris musicals catalans"

per Cesc Valls

Sempre hi ha gent que va més enllà. Que mira una mica més lluny d'on li diuen que ha d'arribar. Té una feina, cobra per fer-la, entra a una hora i surt a una altra, però rumia com fer-la millor, com ser més útil. Perquè l'apassiona el que fa, potser...




Imagineu, per exemple, que els qui s'encarreguen de netejar-nos els carrers comencessin a donar idees sobre com millorar les voreres, dissenyessin uns contenidors més eficients o rescatessin d'entre tot el que llancem allò que no hauria de perdre's i desaparèixer. Segur que serien considerats, anònima i discretament, uns herois.



Doncs és el cas dels 'musictecaris' (com ells mateixos s'anomenen) de les biblioteques públiques catalanes, que mantenen des de 2008 un dels blocs musicals més interessants de la xarxa: L'AMPLI (http://musictecaris.blogspot.com/ ). “Associa els bibliotecaris que treballen les col·leccions de música a les biblioteques públiques”, que a través del fons que gestionen, dels seus coneixements musicals i de la seva malaltia per la música, construeixen una referència cultural impagable. Articles, reportatges, retrospectives, entrevistes... sovint més interessants, més lliures i millors que els que recopilen algunes revistes. Recursos a la xarxa, biblioteques, catàlegs, espais, ciutats del món, història de la música, propietat intel·lectual, software lliure, noms propis... Sense anar més lluny, aquest més tanquen una sèrie d'entrades sobre el fons de la maquetoteca de la Biblioteca Vapor Vell de Barcelona, que recull demos o maquetes de grups i solistes d'aquí des de l'any 2000, amb la voluntat de reivindicar-lo com a essencial en la memòria musical d'un territori.

Perquè sí, perquè els apassiona la seva feina. I perquè van més enllà i se'ls pot considerar, anònima i discretament, uns herois.

Per Cesc Valls.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada