dissabte, 1 de maig del 2010

MÚSICA: "L'última delícia de Jonah Smith: Lights On"

per Núria Vila

Ja podem gaudir d'una nova delícia del novaiorquès Jonah Smith, que amb 'Lights On' torna, i ho fa amb un so encara més senzill, i més diferenciat dels seus inicis. De fet, la composició de la Jonah Smith Band ha anat canviant amb els anys, i amb ella, també la seva música. Als dos primers discos –Industry Rule (2001) i Beneath the underdog (2003)—hi havia una presència clara del saxofon del genial Bob Reynolds, que feia emmarcar la banda en un estil entre el jazz i el funky. Es va perdre a Jonah Smith (2006) i no ha tornat tampoc amb l’actual Lights On (2009), fent un pas cap a un estil que es podria emmarcar entre el soul i el folk, però, com sempre, les etiquetes sobren.


La cançó que dóna nom a l'àlbum reflexa l'essència d'aquesta nova etapa: només una guitarra i aquella veu aguda, a vegades suau i rasposa, a vegades intensa, i sempre especial de Jonah Smith.

Podeu escoltar el nou disc i també tota la resta a través del seu web: http://www.jonahsmith.com/ / a l'apartat Downloads, i ho podeu fer tants cops com vulgueu, a través d'internet, sense haver de pagar ni un cèntim. Val la pena, aprofiteu-ho.

Per Núria Vila.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada