diumenge, 16 de maig del 2010

MÚSICA: “Pernice Brothers”

Per Xevi Canals

Fa uns anys, una cançó dels Pernice Brothers, "Chicken Wire", va ser escollida AOL Music com la cançó més "exquisidament trista del món". Però no deixeu que això us espanti (tot i que coneixent la tendència al masoquisme emocional de molts fans del pop, més d'un s'hi llançarà de cap). A la discografia del grup també hi ha lloc per cançons lluminoses i tonificants, si més no, musicalment parlant.


Un cop deixat enrere el country alternatiu del seu anterior grup, els Scud Mountain Boys, Joe Pernice va formar els Pernice Brothers el 1996 amb el seu germà Bob. El primer disc, "Overcome By Happiness" (98; on hi ha "Chicken Wire"), el va editar Sub Pop, però la música que contenia aquell treball era molt diferent del so associat normalment, almenys en aquells temps, amb aquest segell insígnia del grunge. Eren cançons treballades artesanament on sempre hi podies trobar un canvi d'acord desarmant o un arranjament de corda sublim (això sí, tot molt "exquisidament trist"). El segon disc, el més enèrgic "The World Won't End" (01) ja va ser publicat per Ashmont Records, discogràfica creada pel mateix Pernice i que és la que ha anat publicant la resta de discos del grup des de llavors. Si els arranjaments de corda i les influències americanes dels Byrds o els Beach Boys han esquitxat bona part de l'obra d'aquest bostonià, altres discos del grup, com "Yours, Mine and Ours" (03), han explorat l'òbvia influència dels New Order o The Smiths (en Joe Pernice també és autor d'una novel·la que porta per títol "Meat Is Murder" i que gira entorn de la vida d'un adolescent i la seva relació amb el mític disc de Morrissey i companyia; publicat per la molt recomanable col·lecció 33 1/3 de Continuum Books).

El juny d'aquest any es publicarà el nou disc del grup, "Goodbye, Killer", i des de la pàgina oficial del grup (http://www.pernicebrothers.com/ ) us en podeu baixar un avanç, "Jacqueline Susann". La cançó no representa una ruptura amb el treball de la banda, però sorprèn la parquedat de l'arranjament, sense gaire floritures ni adorns. A més, podeu escoltar en streaming tres cançons més del disc (http://www.pernicebrothers.com/preview/).

Per Xevi Canals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada