dimarts, 1 de juny del 2010

ART:“El fotomuntatge de Hausmann o els orígens del photoshop"

Per Dàmaris Moreno

La manipulació de les fotografies forma ara part de la rutina tant a nivell professional com domèstic. Però abans del photoshop i la manipulació va néixer al segle passat el fotomuntatge en l’art. Un dels seus precursors va ser l’austríac Raoul Hausmann. Ara, el Goethe-Institut de Barcelona exposa gratuïtament 52 de les seves obres de creació fotogràfica, entre les que es troben algunes de les més reconegudes de l’autor.


Conjuntament amb Hannah Höch, se’l considera com a un dels inventors del fotomuntatge. En aquesta exposició, la cinquantena d’obres s’agrupen a partir de les diverses etapes de la seva vida, marcades pels seus continus viatges – Berlin, Eivissa, Praga i Limoges – i que ens trasllada als inicis de l’experimentació fotogràfica

Hausmann – sota el pseudònim Der Dadasophe – forma part dels principals artistes i escriptors de l’època dadaísta sorgida a principis del segle XX. L’art dadà es revelava contra les convencions, especialment com a burla de l’artista burgués. Hausmann va aplicar aquesta filosofia com a creador de collages experimentals, poesia sonora o escriptor.

La mostra es troba al Goethe-Insitut Barcelona fins el proper 28 de juliol, al carrer Masó número 24-28.

Per Dàmaris Moreno.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada