dimecres, 2 de juny del 2010

LLIBRES:“Història de l’art" de E. H. Gombrich

Per Àlex Gòmez Font

D’entrada no us espanteu, a vegades quan sentim la paraula art ja ens venen els temolors i l’associem a un tema difícil i només dirigit a erudits. A més, si a sobre la paraula art hi unim el terme història ens poden venir les ganes de fugir. No patiu, encara que l’art ens pugui espantar, en aquest cas, no és així.


El llibre que us vull recomanar tracta sobre la història de l’art des dels seus inicis més primitius fins l’actualitat i s’ha convertit en tot un referent que porta desenes d’edicions. Al igual que els best-sellers enganxa perquè la seva lectura es agradable, fàcil i hi trobem un vocabulari entenedor i que l’han convertit en un llibre molt recomenat. Cal remarcar, i això és molt important, que està molt ben documentat i és un treball molt seriós. No us penseu que es tracta d’aquells llibres de masses que està fet amb una sabata i una espardenya. Qualsevol persona que s’interessi per l’art i la seva història i no sàpiga per on començar, trobarar en la Història de l’art de Gombrich el llibre ideal. La fórmula rau en que està explicat de manera molt entenedora per a qualsevol persona que senti curiositat sobre les diferents manifestacions artístiques relacionades amb l’art i la seva evolució, pintura, escultura...

A més el llibre està editat d’una manera deliciosa i conté moltes ilustracions que ens complementen a la perfecció la narració.

En definitiva, ens trobem davant d’un llibre vital, ideal per les lectures agradables que busquem de cara a les vacances d’estiu.

Per Àlex Gòmez Font.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada