diumenge, 20 de juny del 2010

MÚSICA:"ALTERNATIVES A SPOTIFY"

Per Cesc Valls

La plataforma de música en streaming gratuït Spotify s'ha convertit en un dels invents de més èxit a la xarxa els últims anys. Tothom en parla, molta gent en té. Si fins ara feien falta invitacions per aconseguir crear un compte, ara s'estan plantejant obrir-ho a tothom a un preu moderadament assequible, mantenint la opció de subscriure's a un compte premium en què, per uns 10 euros al més, pots escoltar la música que vulguis sense publicitat entre cançons. Fins i tot, sense estar connectat a internet. Per si no n'hi hagués prou, fa tot just un més es van convertir al 2.0, incorporant perfils d'usuaris i connexió a facebook, per tal que es pugui xafardejar el que escolten els amics i alhora compartir llistes, discs...


Però és l'única plataforma que existeix amb una bon fons musical per escoltar gratuïtament? Per descomptat que no. Grooveshark és una de les alternatives més fortes avui per avui. No t'has de descarregar cap programa. Tot és a la xarxa. I encara que no tenen els discs tant ben organitzats, sovint hi trobes més coses que a Spotify (segons què es busqui). I no t'emprenyen tant amb artistes promocionats ni amb publicitat. Es pot escoltar música sense crear-se un compte. Però el que es registra pot també crear-se llistes de reproducció i compartir-les, visitar els perfils d'altres usuaris... 2.0, vaja.

Grooveshark - http://listen.grooveshark.com/

L'altra opció és força curiosa. A vegades feu servir el Youtube per escoltar música, oi? Els de last.fm també se'n van adonar en el seu moment i per això van crear TubeRadio. Senzillament han muntat una mena de reproductor web, tipus iTunes o Rhythmbox en què quan busques un artista, un disc o una cançó, els resultats són vídeos de Youtube. Registrant-se també pots crear llistes, compartir-les, etc.

TubeRadio.fm - http://www.tuberadio.fm/tuberadio.asp

Per Cesc Valls.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada