dilluns, 21 de juny del 2010

TELEVISIÓ:"Made in UK"

Per Jacint Casademont

Segurament tots coneixeu Fringe, House, Bones, C.S.I.,... tot series americanes. Us poden agradar més o menys, però el seu acabat és tan deliciós que t’enganxen fàcilment. Sempre saps que una sèrie sortida de les entranyes del país de les barres i estrelles sempre és una aposta segura. Però i si corres un risc, i si rasques una mica més i canvies de nacionalitat i no d’idioma? T’atreveixes? Et donaré uns quants bons motius per com a mínim donar una oportunitat a les produccions gravades sota el cel permanentment gris i regit per l’hora del té.


SKINS
Una èxit com una casa. Ara mateix s’està preparant un film basat en ella i l’MTV americana en prepara un remake, no és d’estranyar desprès de sis temporades triomfant.

La base és simple: seguir un grup d’adolescents i les seves relacions, cada capítol és vist des de el punt de vista d’un d’ells. Ja sabeu: sexe, drogues, problemes familiars,... Res de nou sota el Sol, no? No t’equivoques, però en favor seu et puc dir: els actors, molt joves, compleixen sobradament, les trames són realistes i tant aviat et fan somriure com plorar, no es jutge en cap moment el comportament dels personatges tot i que t’argumenta les seves decisions, ...i el més important de tot, cada dues temporades canviem el repartiment al complet i comencem de zero. Res de suposats adolescents que en realitat ja tenen edat per fer-se una hipoteca.


THE IT CROWD
Les sitcoms angleses si tenen èxit solen tenir un parell de temporades de sis episodis, un fenomen de masses n’aconsegueix tres. Doncs en aquest cas estan rodant la quarta i planejant la cinquena.

Una noia arriba a una empresa per coordinar la secció de tècnics informàtics. Sota la seva responsabilitat queden dos geeks amants de la subcultura negats en les dots socials. Us pot recordar un xic a The Big Bang Theory, però vosaltres penseu en un McDonald’s i jo parlo del Bulli. Actualment no existeix una millor exposició del sentit de l’humor amb classe. Les misèries humanes queden representades amb sarcasme, sense caure en la grolleria, amb diàlegs brillants i situacions hilarants. És més, mireu el treball que hi ha darrera cada guió i veureu fins quin punt de perfecció arriben aquests senyors. Genial!


MISFITS
Ara els súper-herois estan de moda. Portem deu anys veient com no paren de sortir adaptacions de còmics a la gran pantalla. Doncs el britànics han aprofitat l’ocasió per fer-ne la seva versió, completament original.

Un grup de joves es troba complint condemna fent treballs comunitaris. Netejant parets cau una tempesta que els hi dóna poders. Ara ajunta hormones accelerades amb habilitats especials, no faries profit de les teves noves dots? No et comportarien un seguit de problemes? Doncs sí. La simple història dels personatges ja faria interessant la sèrie però la conjunció amb aquestes habilitats ho puja a un nou nivell. Ah, i això no és Amèrica, no hi ha tabús ni mitges tintes: sexe, drogues i bona música sense escarafalls.

Fet, espero que com a mínim feu un petit tast de cadascuna i doneu la vostra opinió. Si us agrada en tinc un seguit més que us poden fer el pes. Avisats esteu.

Per Jacint Casademont. (Del programa de ràdio "Ningú no és perfecte" http://www.grn.es/ningunoes/ )


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada