dimecres, 16 de juny del 2010

MÚSICA:"SÓNAR 2010 GRATIS"

Per A2b

S'acosta el cap de setmana del sónar 2010. El festival internacional de música avançada i art multimèdia. És un festival molt interessant però no econòmic. Així que des de la cultura no val res ens hem proposat com gaudir del festival sense gastar-nos ni un duro. Per a fer-ho tenim dues propostes. Una la música en cd i l'altre participar en un dels concerts en directe i des de casa.



Per la primera ens hem desplaçat a la Biblioteca Xavier Benguerel de Barcelona. Allí ens han preparat una secció amb tots els cd de música que tenen a la pròpia biblioteca d'artistes que participen en el sónar 2010. 

Així doncs us presentem una tria d'aquests artistes. Perquè sinó la llista podria ser molt llarga:

- Per començar parlarem de Caribou. Es tracta de Daniel V. Snaith. Originari de Dundas, Ontario, (el qual és també el nom d'una cançó del seu àlbum de debut «Start breaking my hear). Es possible trobar treballs de "Dan" anteriors a 2004 sota el nom de "Manitoba", nom que es va veure forçat a deixar en favor de l'actual Caribou, ja que era el cognom d'un dels components de "The dictators".

Snaith acostuma a fer concerts en viu amb el rol de percussionista. Els gèneres a que es dedica: Electronica, Indie electronic, Noise pop i Dream pop. En aquest cas podrem trobar en aquesta biblioteca l'àlbum Andorra.



-Per The Chemical Brothers no calen presentacions, és un duo anglès format per Tom Rowlands i per Ed Simons que compon música electrònica. Al principi es deien "The Dust Brothers" però es van veure obligats a canviar de nom perquè als Estats Units ja hi havia un altre grup amb el mateix nom. Són uns dels grans pioners del gènere Big Beat. Els àlbums que podem trobar en aquesta biblioteca són Come with us, singles 93-03 i Brotherhood.




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
-The Pinker Tones. El juny de 2001, el Professor Manso i en Mister Furia es troben tres vegades seguides pel carrer Pamplona del Poblenou de Barcelona. Des de la Facultat que no es veuen i se n'adonen que viuen a cent metres un de l'altre. Al quart dia, en Mister Furia rep una trucada. Li ofereixen composar la sintonia d'una sèrie de televisió, Érase una vez en Europa. Truca a el Professor Manso i li proposa produir-la en el seu estudi casolà. Així s'uneixen per primera vegada el Mac de Professor Manso amb els sintetitzadors analògics de Mister Furia, i per tant queden fundats The Pinker Tones. A la biblioteca el cd que podeu trobar és The Milion Colour Revolution. Altament recomanat.
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A més, en aquest cas, podreu participar del festival en directe, és la nostra segona proposta ja que el concert del Sónar del pròxim 19 juny a les 23:30h serà retransmès íntegrament i en directe a través d'Internet. Hi haurà diversos ordinadors sobre l'escenari connectats via webcam amb vosaltres perquè pogueu interactuar des de casa vostra i aparèixer a l'escenari amb els The Pinker Tones!


Connecta't a: http://www.eristoffinternativefestival.com/ 
 
Per A2b.

1 comentari:

Anònim ha dit...

sempre n'hi ha una primera vegada, hi anirem de franc

Publica un comentari a l'entrada